Zomer 2017

Komende zomer zal Stichting Jorens zowel op Domaine de Puylagorge als op La Bonne Vie een tweeweekse vakantie organiseren met een leuk en afwisselend activiteitenprogramma voor uw kinderen. Voor meer informatie over de locaties kunt u een kijkje nemen op de sites door op de naam van de camping te klikken. De vakanties beginnen op beide locaties op zondag 6 augustus en u vertrekt twee weken later weer. Op camping Puylagorge zal dat op zondag 20 augustus zijn en op camping La Bonne Vie op zaterdag 19 augustus. Beide vakanties worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Wigwam en uitgevoerd door een groep enthousiaste vrijwilligers onder leiding van een projectleiding.
Mocht uw interesse zijn gewekt: zowel gezinnen als vrijwilligers kunnen zich inschrijven via de site van Stichting Wigwam: http://www.stichtingwigwam.nl/.

Wij zien u graag komende zomer om samen een geweldige vakantie te vieren!

Zomer 2016!

De plannen voor komende zomer zijn bekend! DSCN2757Naast een nieuwe periode op Domaine de Puylagorge gaan we ook een nieuw stukje Frankrijk ontdekken. We hebben een nieuwe camping gevonden waar Stichting Jorens zijn vakantieweken mag komen vieren.

La Bonne Vie is een kleinschalige camping met een Nederlandse eigenaar. Het terrein en een aantal bungalows zijn goed rolstoeltoegankelijk en waar nodig zullen we dat verder perfectioneren met hoog-laag bedden, douchebrancards en dergelijke.

Stichting Jorens zal zowel op Domaine de Puylagorge als op La Bonne Vie een tweeweekse vakantie organiseren met een leuk en afwisselend activiteitenprogramma voor uw kinderen. Voor meer informatie over de locaties kunt u een kijkje nemen op de sites door op de naam van de camping te klikken. De vakanties vinden op beide locaties plaats van 24 juli t/m 7 augustus 2016 (week 30 en 31) en beide vakanties worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Wigwam en uitgevoerd door een groep enthousiaste vrijwilligers onder leiding van een projectleiding.

Voor beide locaties hebben we inmiddels voldoende vrijwilligers gevonden. Met deze toppers hopen we er weer 2 fantastische weken van te maken op zowel Puylagorge als La Bonne Vie!

UPDATE

Inmiddels zijn alle vakantievierders weer terug en kijken we terug op een geslaagde zomer. Naast camping Puylagorge, waar we al jaren komen, hebben we voor het eerst ook op camping La Bonne Vie twee weken vakantie gevierd en dat is zeer goed bevallen!

Peter, de eigenaar van La Bonne Vie, en projectleidsters Esther en Juul hadden alles tot in de puntjes voorbereid om de gezinnen en vrijwilligers zo goed mogelijk te ontvangen. De vrijwilligers sliepen in een mooie boomgaard vlak bij de receptie en het programma kon gedraaid worden vanuit een grote animatietent centraal op het terrein. De gezinnen sliepen in verschillende accommodaties verspreid over het terrein. Naast de gezinnen die met Stichting Jorens en Wigwam mee waren, was er ook nog ruimte voor andere kampeerders.
In de omgeving was voor de ouders genoeg te ontdekken en zo kon iedereen zich dagelijks prima vermaken. Ook de vrijwilligers zijn met de kinderen nog van het terrein af geweest en hebben in echte jeeps door het Franse platteland getrokken!

De intentie is er zeker om ook in 2017 weer een mooie periode op zowel camping Puylagorge als camping La Bonne Vie te draaien.

Golftoernooi Kiwanis

Donderdag 25 juni 2015 ging de tweede editie van de Kiwanis Westland Open van start. Een golftoernooi georganiseerd door Kiwanis Westland, waarvan de opbrengst ging naar Stichting PATCHworkZ en Stichting JORENS.

Op het terrein van Golfclub Westland te ‘s-Gravenzande hebben beginnende golfers de eerste kneepjes van het vak geleerd. Tegelijkertijd vond er op Golfbaan Duinzicht te Wassenaar een toernoKiwanis Golf 2015 (17)oi plaats voor de gevorderde spelers. Op beide locaties was de sfeer prima en werd er fanatiek tegen balletjes geslagen.  Uiteindelijk gingen de winnaars met mooie prijzen naar huis en werd de dag afgesloten met een feestelijke barbecue met alle deelnemers van beide locaties.

Namens Stichting Jorens waren Kees Quak (penningmeester) en Frank van ’t Hoff (projectleider) aanwezig. Zij hebben fanatiek mee gegolfd en zijn ontzettend blij met de cheque van €1500,- die deze dag Stichting Jorens bracht. Wij willen Renno van Vuuren, Kiwanis Westland en alle deelnemers aan het golftoernooi dan ook hartelijk bedanken!
Kiwanis Golf 2015 (103)

Zomer 2015: Het was weer een feestje!

Afgelopen zomer, de zomer van 2015, hebben er wederom twee periodes plaats gevonden op Domaine de Puylagorge. Dit jaar werden beide vakantieweken georganiseerd door Stichting JORENS, in nauwe samenwerking met Wigwam Vallei Nederland. De eerste periode vond plaats van 19 juli t/m 2 augustus (week 30 en 31). De tweede periode was gelijk daaropvolgend in week 32 en 33.

Beide periodes waren een groot succes! De eerste periode waren de kinderen gemiddeld wat ouder en was er een mooie mix van nieuwe gezinnen en gezinnen die al een aantal jaar met Stichting Jorens op vakantie gingen. De ouders, kinderen en vrijwilligers zijn met bijna de hele groep (70 man!) gaan kanoën. Daarnaast is er weer heerlijk gesport, gezwommen, gedanst en gezongen. De weken werden afgesloten met een onvergetelijke wensenavond.

De tweede periode hebben veel nieuwe gezinnen kennis kunnen maken met Stichting Jorens. De gemiddelde leeftijd van de kinderen was een stukje jonger. Ook in deze periode hebben we weer veel leuke dingen gedaan! Zo zijn de kinderen en vrijwilligers naar een echt krokodillenpark geweest. Daarnaast was er veel plezier met zwemmen, toneelstukjes, liedjes, spelletjes en sport.

Voor de zomer van 2016 zijn wij nog in overleg. Zodra er meer bekend is over de plannen voor komende zomer zullen wij hierover berichten!

 

Zomer 2013 en 2014: Twee weken genieten!

Na het daverende succes van het eerste jaar Stichting Jorens in Frankrijk, zijn wij in 2013 een samenwerking aangegaan met Wigwamvallei Nederland. Hierdoor konden twee periodes volgens dezelfde vertrouwde formule plaatsvinden op Domaine de Puylagorge. Hierdoor konden vanaf de zomer van 2013 24 gezinnen genieten van de Franse zon.

Ook Domaine de Puylagorge is met ons meegegroeid. Zo is er nu een zwembad met tillift, nieuw meubilair in het restaurant en een omroepsysteem. Daarnaast hebben wij als Stichting de beschikking over twee grote animatietenten om ons programma te draaien. Mede hierdoor hebben wij de afgelopen twee jaar fantastische weken kunnen draaien hier.

Terwijl ouders rustig van de zon genoten, kleine Franse dorpjes bezochten, wandelden in de omgeving of een goed boek lazen, vermaakten de kinderen zich met een volledig begeleid dagprogramma. Naast spetteren in het zwembad, samen koken, eten, sporten, dansen en knutselen was er ook tijd en ruimte voor activiteiten buiten de camping. Zo zijn er pizza’s gebakken in een echte buitenoven bij een Nederlands echtpaar in de buurt, zijn we een dagje gaan ‘chillen’ bij een meer en is een kleinere groep zelfs wezen kanoën! Ook avondactiviteiten met de hele familie stonden op het programma. De wisselbeker van het fameuze jeu-de-boules toernooi ging in 2013 naar de familie Wouters en is nu weer terug bij de winnaars van het eerste jaar: de familie Quak. Daarnaast was er een griezelige spooktocht in de avonduren en een wekelijks voetbaltoernooi tussen vrijwilligers, ouders en kinderen van zowel de camp ing als van Stichting Jorens. We sloten de vakanties af met een wensenavond, waarbij voor alle kinderen een wens vervuld werd.

Inmiddels hebben we al 3 jaar kunnen genieten van twee zorgeloze vakantieweken in Frankrijk en liggen de plannen voor 2015 al klaar!

Kiwanis Westland steunt Stichting Jorens

Op maandag 13 oktober heeft de serviceclub Kiwanis Westland een cheque ter waarde van 3500 euro overhandigd aan de Stichting Jorens. Deze cheque is mogelijk gemaakt door de fundraising actie van Kiwanis Westland. Op maandag 22 september hebben op het golfterrein van Golfclub Westland in ‘s-Gravenzande en op de golfbaan Broekpolder te Vlaardingen een veertigtal ervaren en beginnende golfers een hele plezierige middag en avond gehad en samen met de sponsors gezorgd voor een hele mooie bijdrage voor de Stichting Jorens. Deze stichting zorgt ervoor, dat gezinnen, die jaren lang niet de mogelijkheid hebben gehad om eens een keer op vakantie te gaan vanwege alle problematiek, die zich voordoet om met een gehandicapt kind, dat deze gezinnen nu wél met z’n allen een keer een prachtige vakantie in het buitenland kunnen meemaken.

Onder het motto: Mensen met een golfers handicap komen op voor mensen met een echte handicap!  werd deze dag zodanig succesvol, dat er door het organiserende Kiwanis  Westland direct werd toegezegd, dat er volgend jaar weer een golfevenement georganiseerd zal worden.

Voor meer informatie: http://www.kiwanis.nl/westland/

Overhandiging

Vlnr: Arjan Starrenburg (Kiwanis Westland), Kees Quak ( St. Jorens), Frank van ‘t Hoff  (Vrijwilliger St. Jorens) en op de voorgrond Rens Quak

In het nieuws

Petra van Boetzelaer houdt een blog bij op de site van Wigwamvakanties:

Petra van Boetzelaer heeft samen met haar zonen Robert en Mark, twee keer eerder aan een Wigwamvakantie deelgenomen. Dit jaar gaan ze mee met de eerste Wigwamvakantie die in Frankrijk wordt georganiseerd. Hierover en over hun belevenissen tijdens de vorige Wigwamvakanties schrijft Petra een blog. Hieronder kun je haar bijdragen volgen:

http://www.wigwamvakanties.nl/sitemanager/nieuws_det.asp?nid=82